ALT_Lombok BB House

The ‘L’ Residence is secluded atop the steeply sloped hills of the Selong Selo development. Unique in its position the site encapsulates some of the best views of the astonishing beach below. Flanked on one side by a natural stone wall the building is forged specifically to capture the South & East facing panoramic.

The elegant and modern design creates a unique aesthetic within the development and expresses the fundamentals of its concept; simple and refined it encapsulates the essence of minimalism, space, and views. The interior with its high ceilings floods with light and also creates a laid-back atmosphere full of simple materials, exposed concrete & wood, soft warm furniture, and at its focus an exterior courtyard which channels your gaze to the panoramic views and the stunning beach below.

Climbing up the staircase through the hanging garden we enter the first level. A spacious yet efficient self contained apartment takes full advantage of the views and can be rented separately or together with the main house below. Through the open plan living space the tenant finds a lavish bedroom & ensuite which uniquely captures panoramic views on all three sides.

exterior-v1
exterior-v3
v4
v5
exterior-v2
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_14
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_13
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_11
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_10
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_16
ALT254_8E Concept_The L Residence_Page_06

Client: Private
Construction Budget: 360.000 USD
Size: 230 m2
Construction commencement: April 2016
Project completion: 2017

©ALT-254